Sverre Helno, CEO Umoe Restaurants, og Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder Grønn Kontakt

Burger King girer opp satsingen på ladestasjoner ved sine restauranter i Norge. Nå har Umoe Restaurants, som driver Burger King i Norge, inngått en omfattende avtale med Grønn Kontakt for å etablere flere hurtigladestasjoner på kjedens restauranter over hele landet. 

– Burger King er nå Norges største fast food kjede med 73 restauranter og vi er godt plassert langs de mest trafikkerte strekningene i landet. Det er naturlig at vi videreutvikler disse stedene i takt med de samfunnsendringene som skjer rundt oss for å skape størst mulig gjesteverdi. Vi ønsker at flest mulig av våre gjester skal få mulighet til å lade sine biler samtidig som de får noe godt å spise. Vi bidrar gjerne til at grønn energi blir minst like tilgjengelig som fossilt brennstoff og avtalen med Grønn Kontakt sikrer oss en profesjonell samarbeidspartner i arbeidet med å etablere flere ladestasjoner, sier Sverre Helno som er konserndirektør i Umoe Restaurants.

Utbyggingen starter nå

Burger King har over 70 restauranter i Norge. De første nye hurtigladestasjonene som Grønn Kontakt skal bygge er planlagt å være i drift i løpet av høsten 2018.

Grønn Kontakt har i dag over 200 hurtigladestasjoner over hele Norge, og har fra før et veletablert samarbeid med Coop, Olav Thon Gruppen og Circle K. Selskapet etablerer i år også ladestasjoner i Sverige.

– Dette er en svært viktig samarbeidsavtale for oss. Avtalen gir oss tilgang til noen av Norges mest attraktive steder for å sette opp ladestasjoner og vil forsterke vårt allerede landsdekkende ladenettverk. Vi er opptatt av gode servicetilbud mens man lader bilen hos oss, og at våre kunder kan få en god matopplevelse samtidig som bilen lades opp. Det sparer gjestene for tid samtidig som det skaper en ekstra gjesteverdi, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt.

Om Umoe Restaurants AS

Umoe Restaurants AS er Norges ledende serveringskjede og driver kjente konsepter som Peppes Pizza, TGI Fridays, Burger King, Starbucks, LEON, La Baguette, Eataly og Cafe Opus. Selskapet har rundt 9000 medarbeidere fra 100 ulike nasjonaliteter fordelt på over 400 restauranter og kaféer i Skandinavia.

Om Grønn Kontakt

Grønn Kontakt er en nasjonal operatør av ladestasjoner som tilbyr lading langs veien, på arbeidsplasser, parkeringsplasser og i sameier. Selskapets hovedaksjonærer er Statkraft og Agder Energi. Grønn Kontakt drifter over 200 offentlige hurtigladestasjoner over hele Norge og skal bygge 80 nye i 2018. Selskapet tilbyr også ladeløsninger til borettslag, sameier, næringsbygg og privatboliger. Selskapet har partneravtaler med Umoe, Coop, Circle K & Olav Thon.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Sverre Helno, Konserndirektør Umoe Restaurants, mob. 913 73 580

Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder, Grønn Kontakt, mob 977 82 677

Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør, Umoe Restaurants mob, 982 57 555

Umoe Restaurants er Skandinavias ledende restaurantkonsern med en årlig omsetning på rundt 4,7 milliarder kroner og 9000 medarbeidere fordelt på over 400 restauranter og kaféer i Skandinavia. Umoe Restaurants driver kjeder som Starbucks, Peppes Pizza, Burger King, TGI Friday’s og Blender som blant annet består av Cafe Opus, La Baguette og Eataly. I 2018 lanseres LEON som er fremtidens fast food restaurant. Umoe Restaurants er eid av Umoe AS, hvor majoritetseier er Jens Ulltveit-Moe og hans familie. Sammen med HMSHost eier Umoe Restaurants også HMSHost-Umoe Food & Beverage Company som drifter serveringssteder på flere flyplasser i Norge. www.umoerestaurants.com